Clasificarea dupa denumirea medicamentului de sinteza

Ibuprofenul triplează riscul de atac cerebral

April 29, 2012   ·   0 Comments

Luate în doze mari, ibuprofenul şi alte analgezice similare pot mări riscul de accident vascular cerebral de pînă la trei ori, crescînd totodată şi şansele de atac de cord, avertizează specialiştii elveţieni.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că dozele mari de ibuprofen provoacă aceleaşi riscuri pentru sănătate ca şi o serie de analgezice retrase de pe piaţă, în urmă cu cîţiva ani, pe motive de siguranţă. Medicii subliniază însă că şansele crescute de atac cerebral şi infarct miocardic apar doar în cazul persoanelor care urmează un tratament cu doze mari ibuprofen pe o perioadă lungă de timp şi că ocazionala pastilă contra durerilor de cap nu prezintă nici un pericol.

Cercetătorii de la Universitatea din Bern (Elveţia) au analizat peste 31 de teste clinice, la care au luat parte 116.429 de pacienţi, fiecare trataţi cu unul dintre cele şapte cel mai frecvent utilizate analgezice. Studiul, publicat în British Medical Journal, a dus la concluzia că ibuprofenul luat pe termen lung triplează riscul de accident vascular cerebral. S-a dovedit, de asemenea, că analgezicul creşte semnificativ şansele de infarct miocardic şi de deces în urma unei boli de inimă.

By


Readers Comments (0)


You must be logged in to post a comment.