Stiri medicale

10 greseli de abordare a tratamentului naturist

February 2, 2012   ·   0 Comments

Medicina populara se refera la un tratament adjuvant bazat pe produse naturiste. Cu toate acestea, multi dintre noi percep medicina populara ca pe o metoda de vindecare in cadrul careia accepta o varietate nelimitata de plante si produse, fara a se gandi la efectele adverse pe care acestea le pot avea.

Sunt cazuri in care nu numai ca nu apare vindecarea, dar starea de sanatate se poate inrautati. Iata cateva dintre aceste situatii, prezentate de Zdrave.

1. Credem ca toate plantele sunt utile, dar in realitate nu este asa. Unele dintre ele sunt total contraindicate pentru diverse boli, altele nu ar trebui luate pentru o perioada lunga de timp. Exista remedii naturale care pot fi chiar otravitoare. De exemplu, extractul de zmeur, baut pentru mai mult de trei zile ca adjuvant antiinflamator, poate duce la distrugerea tesutului renal.

2. Efectul tratamentului pe baza de plante este pozitiv pentru toti. Nu este adevarat, daca ne uitam, de exemplu, la persoanele cu probleme de somn aparute pe fond psihic. Acestea, in cazul consumului de plante excitante ale sistemului nervos, nu-si pot decat agrava boala.

3. Este o eroare sa credem ca plantele nu au efecte secundare. De exemplu, consumul prelungit de “lemn dulce” conduce la eliminarea rapida a calciului din organism. Pot aparea astfel tetanii severe si crize de spasmofilie.

4. Nu este adevarat ca, din cauza plantelor, un om nu poate muri otravit, deoarece fiecare planta luata in supradoza poate produce o stare de toxicitate in organism.

5. Nu trebuie sa va incredeti nici in sfaturile care va spun despre copii ca trebuie tratati, cu intaietate, naturist. Nu toate plantele pot fi utilizate in cazul copiilor, iar unele dintre ele pot fi la fel de toxice ca medicamentele de sinteza.

6. Stim ca usturoiul este recomandat ca un antibiotic natural, insa consumul sau in exces poate conduce la distrugerea microflorei intestinale. Totodata, consumul de usturoi pe stomacul gol poate cauza gastrita.

7. Mierea nu este tamaduitorul perfect, cu toate ca se recomanda in diverse afectiuni, fiind considerata un fel de panaceu. Ea nu poate vindeca raceala, ci numai in faza incipienta a bolii poate ajuta organismul in lupta de respingere a virusului. De asemenea, mierea poate provoca reactii alergice, mai ales la copii.

8. Trebuie stiut ca plantele completeaza cu succes tratamentul medicamentos, dar sunt ineficiente dupa acesta. Este ca in cazul unui tratament cu antibiotice in cadrul caruia asocierea unei combinatii naturiste poate creste efectele tratamentului.

9. Tratamentul cu remedii naturiste nu trebuie sa fie considerat o justificare pentru a nu merge la medic.

10. Batranii cred ca cel mai eficient remediu impotriva tusei sunt ceaiurile pe baza de plante. In realitate, insa, tusea poate fi atat de diferita( uscata, cronica, astmatica) incat numai sfatul unui specialist poate stabili tratamentul corect pentru o astfel de afectiune.

SURSA

By


Readers Comments (0)


You must be logged in to post a comment.