Clasificarea dupa denumirea medicamentului de sinteza

ACC 200 cp effervescente (acetylcisteinum)

February 2, 2012   ·   0 Comments

ACC 200 cp effervescente (acetylcisteinum)

Contraindicatii
Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz, efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora. In aceste conditii, medicul trebuie sa fie corect si complet informat despre imbolnavirile anterioare, boli asociate cu tratament concomitent cat si conditiile si obiceiurile ce individualizeaza cazul. Uneori contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute dupa inceperea tratament ului. In acest caz trebuie informat medicul dvs.

ACC 200 nu trebuie utilizat la pacienti care prezinta o sensibilitate fata de acetilcisteina.
La nou-nascuti se va utiliza acetilcisteina numai in cazul unei indicatii de forta majora si in acest caz numai sub control medical strict. (max. 10 mg/kg corp).

Cu toate ca nu se cunosc efecte mutagene,
-sarcina
-alaptare, decat in cazul necesitatii absolute.
-persoanele care prezinta intoleranta fata de lactoza

Reactii adverse
Medicamentele pot avea pe langa actiunile principale dorite si efecte nedorite, asa-numitele efecte adverse. Efectele adverse care sunt legate de utilizarea temporara a acetilcisteinei, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient,

Foarte rar pot sa apara
-pirozis,
-greata,
-varsaturi sau
-diaree.

In cazuri izolate s-au semnalat
-reactii alergice (prurit, urticarie, exantem).

La pacienti foarte sensibili acetilcisteina poate provoca
-stomatita
-rinita.

Interactiuni
Actiunea unor medicamente poate fi influentata prin utilizarea concomitenta a altora. De aceea intrebati medicul dvs. in cazul in care folositi permanent alte medicamente sau le-ati folosit de curand, sau daca doriti sa le folositi concomitent cu acest medicament. Medicul dvs. va poate spune daca in aceste conditii pot sa apara efecte adverse sau trebuie luate anumite masuri ca de ex.: daca este necesara stabilirea unei alte doze, folosind acest medicament. Urmatoarele interactiuni intre medicamentul de fata si alte medicamente sunt de luat in considerare:

-Administrarea de tetraciclina (nu este valabil pentru doxicilina) se va face separat si cel putin la distanta de 2 ore.

By


Readers Comments (0)


You must be logged in to post a comment.