Rapoarte FDA

ATENTIE! Reactii adverse la Avandia, Avandamet, si Avandaryl

May 29, 2012   ·   0 Comments

In primul rand , ce reprezinta FDA-ul?
FDA reprezintă o agenție a Statelor Unite din domeniul medical.

FDA este responsabilă cu reglementarea alimentației (umană și animală), a suplimentelor dietetice, medicamentelor (umane și animale), cosmeticelor, dispozitivelor medicale (umane și animale) și a dispozitivelor care emit radiații (sunt incluse dispozitivele non-medicale), biologice, și a produselor pentru sânge.

Organismul similar din România se numește Agenția Națională a Medicamentului (ANM), vezi ANM.
Organismul similar din UE se numește European Medicines Agency, vezi EMA.
Organismul similar din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord se numește Food Standards a Agency (FSA), vezi FSA.

FDA a notificat cadrele medicale şi publicul de noi restricţii la prescrierea şi utilizarea medicamentelor care conţin rosiglitazonă. Aceste medicamente sunt folosite pentru a trata diabetul de tip II si sunt comercializate sub numele de Avandia, Avandamet, si Avandaryl.
FDA a  furnizat  informaţii cu privire la riscurile cardiovasculare (infarct miocardic si accident vascular cerebral) a rosiglitazonei. Această informaţie a fost anunţată pentru prima oară de către FDA, la 23 septembrie 2010, ca facand parte din noile restricţii pentru prescrierea şi consumul acestui drog.

Rosiglitazona este vândut ca un singur produs sub numele de Avandia. Rosiglitazona este, de asemenea, vândut ca un produs combinat sub numele de brand Avandamet (ce conţine rosiglitazonă şi metformină) şi sub numele de marcă Avandaryl (conţine rosiglitazonă şi glimepiridă).

În plus, pentru a descrie riscurile cardiovasculare, etichetele au fost revizuite in sensul ca acestea ar trebui sa fie utilizate numai
• La pacienţii care sunt deja trataţi cu aceste medicamente
• La pacienţii al căror zahar din sange nu poate fi controlat cu alte medicamente anti-diabetice şi care, după consultarea cu personalul medical, nu doresc să folosească medicamente care conţin pioglitazonă-(Actos, Actoplus Met, Actoplus Met XR, sau Duetact).

sursa

By


Readers Comments (0)


You must be logged in to post a comment.