Stiri medicale

Efectele adverse ale chimioterapiei

February 2, 2012   ·   0 Comments

NASA a reusit sa creeze o tehnologie care ajuta la reducerea efectelor nocive ale chimioterapiei, tratament folosit la bolnavii cu cancer.

Tehnlogia NASA, dezvoltata initial pentru experimentele cu plante crescute in spatiu, a reusit sa reduca efectele adverse ale chimioterapiei, dar si a tratamentelor cu radiatii la pacientii care au suferit un transplant de maduva sau cu celule stem, informeaza NASA

Lumina rosie a dispozitivului HEALS (High Emissivity Aluminiferous Luminescent Substrate) a reusit sa vindece rani, arsuri, ulcerul diabeticilor, dar si problemele orale ale pacientilor care au facut chimioterapie. In cadrul testelor clinice, desfasurate timp de doi ani, dispozitivul a reusit sa reduca durerile la 96% dintre pacientii care au fost tratati cu radiatii sau chimioterapie.

Uleiul de peste ajuta pacientii cu cancer

“Utilizarea tehnologiei pentru vindecare a fost fenomenala. Dispozitivul HEALS a fost tolerat bine, fara efecte adverse pentru pacientii care au suferit transplant de maduva osoasa sau de celule stem”, sustine dr. Donna Salzman, de la Universitatea din Alabama.

Dispozitivul utilizeaza LED-uri cu infrarosu care stimuleaza celulele, ajutand la procesul de vindecare. Tehnologia face insa ca LED-urile sa functioneaza la capacitate maxima fara sa emita caldura.

SURSA

By


Readers Comments (0)


You must be logged in to post a comment.