Clasificarea suplimentelor dupa producator

Aloe 60cp DACIA PLANT

February 1, 2012   ·   0 Comments

Contraindicatii
-obstrucţie intestinală,
-inflamaţii intestinale acute (boala Crohn, colită ulceroasă),
-abdomen chirurgical acut,
-apendicită,
-dureri abdominale şi
-alergie la Aloe vera.

Precautii
A se consuma cu prudenţă şi numai la recomandarea medicului în caz de sarcină şi alăptare, precum şi în caz de administrare concomitentă de medicamente antiaritmice, diuretice, antidiabetice, digitalice (glicozide cardiotonice).

Consumul pe cale orala poate cauza efecte secundare, ce apar dupa utilizarea frecventa sau prelungita sau in doze mari.

•consumul pe cale orala a aloe vera menit sa aiba efecte laxative poate cauza crampe abdominale si diaree. Daca o folositi mai mult de 7 zile, dupa care incetati administrarea, va puteti trezi cu dependenta sau cu o constipatie severa;
•persoanele care sufera de dureri abdominale, obstructie intestinala si apendicita nu trebuie sa consume aloe vera pe cale orala;
•aloe vera poate scadea nivelul potasiului din sange, cauzand batai ale inimii neregulate si slabiciune. Acest efect apare de obicei la persoanele care sufera de diabet, boli ale inimii sau boli ale rinichilor. Prin urmare, aceste persoane trebuie sa evite utilizarea produselor din aloe vera sau planta ca atare;
•utilizarea aloe vera pentru mai mult de 1 an creste riscul aparitiei cancerului colo-rectal;
•un alt efect secundar este diminuarea nivelul zaharului din sange. Cei care urmeaza un tratament pentru diabet sau hipoglicemie trebuie sa intrebe medicul specialist daca le este permis consumul de aloe vera;
•studiile au aratat ca utilizarea aloe vera pentru perioade mari de timp poate duce la aparitia hepatitei;
•persoanele care sufera de afectiuni ale tiroidei nu au voie sa consume produse pe baza de aloe vera;
•consumul frecvent duce la deshidratare si urina rosiatica;
•supradoza de aloe vera poate duce la acumularea sangelui in pelvis, leziuni la nivelul rinichilor, iar in unele cazuri, poate duce chiar la moarte.

Aloe vera in timpul sarcinii si in perioada alaptarii

Nu se recomanda consumul pe cale orala de aloe vera in timpul sarcinii si al alaptarii. Poate cauza crampe, stari de voma, voma, diaree si contractii uterine care duc la avortul spontan.
Mamele care alapteaza trebuie sa evite consumul pe cale orala al produselor pe baza de aloe vera, deoarece poate duce la complicatii in starea de sanatate a nou-nascutului. Nu se recomanda nici macar sucul din frunze uscate de aloe vera. Si, chiar daca se crede ca aplicarea externa a gelului de aloe vera este lipsita de pericole, intotdeauna trebuie sa consultati medicul inainte sa il folositi.

Uzul extern
Aplicarea la nivel extern a aloe vera este considerata, in general, un procedeu sigur. Dar, la unele persoane, poate provoca senzatia de intepatura, mancarimi usoare sau reactii de hipersensibilitate. Se spune ca utilizarea sucului de aloe vera pe arsuri grave si rani poate incetini procesul de vindecare. Acelasi lucru este valabil si pentru ranile chirurgicale.
Evitati aplicarea produselor pe baza de aloe vera pe tenul care a suferit exfoliere, deoarece poate duce la inrosire si arsuri. Nu aplicati produse pe baza de aloe vera inainte de expunerea pielii la soare, rezultatele fiind iritatii ale zonelor in cauza.
Tineti minte, intotdeauna, ca aloe vera nu trebuie folosita de catre copii.
Este foarte important sa retineti si ca injectarile cu aloe vera trebuiesc evitate, pentru ca pot cauza moartea.
S-a demonstrat ca aceasta planta este plina de valori medicinale, dar aveti grija la produsele cu aloe vera contrafacute. Consultati medicul inainte de a va implica in administrarea unui tratament cu aloe vera.

By


Readers Comments (0)


You must be logged in to post a comment.